Tilbage til bogen

Lektørudtalelse af "Ægte brøker":
 

 


 

Anvendelse/målgruppe/niveau
Jesper Wung-Sung mestrer at skrive nærværende ungdomsbøger, som både fascinerer de unge og samtidig får dem til at tænke over nogle af livets store spørgsmål. Det lykkedes for ham med bogen En-to-tre-NU! fra 2001. Og den succes gentager han med denne nye udgivelse i samme forlagsserie: Frit for fantasi. Bogen kan læses af unge fra 15 år og er velegnet til anvendelse i faget dansk i folkeskolens overbygning samt på de videregående ungdomsuddannelser.

Beskrivelse
I bogen følger vi to utilpassede unge gymnasiefyre, som begge er fascinerede af døden og det ægte liv. Gennem hinanden kommer de til at mærke livet, og sammen vil de prøve at få omgivelserne til at stoppe op og tænke over livet – ved hjælp af to geværer. Bogen er velskrevet og flot fortalt. Læseren fanges og drages ind i historien, som langsomt åbner sig op, inden den til sidst eksploderer for at efterlade læseren alene med sine egne tanker. Det er virkelig flot fortællekunst.

Sammenligning
Kan man lide forfatterens En-to-tre-NU!, 2001, bliver man også grebet af denne bog.

Samlet konklusion
Velskrevet og velfortalt historie, som fanger læseren og får ham til at tænke over livet. Bogen er velegnet til undervisningsbrug i faget i folkeskolens overbygning og på de videregående ungdomsuddannelser.

Lektør: Henrik Munch Jørgensen