Tilbage til bogen

Uddrag af novellen Naive Farbror Johnny
fra novellesamlingen "Mænd er fra Marstal":

 

 

Naive Farbror Johnny

 Helt hvor gammel jeg har været den sommer, kan være svært at bestemme, men det var et af de år, hvor far havde vores jord omgærdet af pigtråd; jeg havde forvildet mig ned i bunden af haven, og manden sad på hug umiddelbart på den anden side af indhegningen. Det mest bemærkelsesværdige var, ét, at han sad med siden til, som var hans sammenknebne øjne i gang med at måle om pælene nu også stod lige på millimeter, og to, at han røg en smøg, som var det virkelig ham, der udførte arbejdet, og derfor kunne tillade sig en rygepause her og nu. Jeg lagde mærke til at han slap smøgen uden at kere sig om brandfaren.

     »Goddag Peter,« sagde Farbror Johnny.

     Selvom jeg ikke havde set ham i adskillige år, og der ikke længere stod noget billede fremme af ham på det vandrør, mor med vanlig sans for kreativitet havde taget i anvendelse som en slags kaminhylde, så var det Farbror Johnny. Farbror Johnny der havde vundet ti millioner i Lotto. Farbror Johnny der var gået fra Tante Sheila. Farbror Johnny der var fars naive pattebarn af en storebror.

     »Jeg er sikker på du kender et sted, Peter, hvor man kan komme gennem hegnet,« sagde Farbror Johnny.

 

 

 

Til start på siden

 

Tekst, billeder, design, grafik og audiovisuelle materialer på nærværende internetsted er beskyttet efter dansk lov og EU-lov om ophavsret. All rights reserved.