Tilbage til bogen

Lektørudtalelse af "Tretten tynde teenagere & syv små (eventyrlige) skravl":

 

 

Anvendelse/målgruppe/niveau

Her er en samling med noveller og kortprosa tekster for unge fra 13 ar. Teksterne handler især om unge og hverdagslivet med fantasifulde afstikkere, og samlingen kan bruges i undervisningen for overbygningen i folkeskolen.

 

 Beskrivelse

Novellerne her er om unge og for unge, og ligger i forlægelse af forfatterens samling fra 2011: Tretten tynde teenagere; emnekredsen og den litterære ambition. Mange af novellerne har en jeg fortæller. Bagsidetekst på bogen udgøres af et citat fra "Den sidste fyr", som har en ung kvinde som jeg-fortæller, og den giver den litterære term; !'point of no return" en tydelig og konkret anvendelse, da historien på det punkt også twistes her, og en af de syv kortprosa tekster, netop definerer "point of no returns" forhold til virkeligheden. Der er fx også noveller om at have en alvorlig handicappet bror, planlagt hævn over en stjålet jakke og om at komme til fodboldfinale i London med et brudt kæresteforhold i rygsækken. En kort tekst," deadleg", er en selvironisk lille tekst om forfatterens besøg i David Lettermans tv-show. Den titel og titler som "Til døden os splitter ad" indikerer forfatterens evne til ordlege.

 

Sammenligning

Kim Fupz Aakeson og Daniel Zimakoff skriver også noveller omkring samme emnekreds og for samme målgruppe.

 

Samlet konklusion

En anvendelig samling af tekster med litterære kvaliteter til de ældste klasser i folkeskolen. Bogen vil fordre god formidling, da forsiden fx næppe kan vække læselysten alene, men for de unge der kender forfatteren er her mere at hente.

 

Lektør: Torben Bråe Olesen

 

 

Til start på siden